המועצה המקומית קרית טבעון נחשבת לאחת המרכזיות במחוז הצפון בישראל, שעה שמספר התושבים בה נושק לכ-17,000.
כך, הוקמו בשנים האחרונות שכונות חדשות בשטח המועצה, שאחת הבולטות בהן היא שכונת אלרואי. התכנון הוא להקים מתחמים חדשים, ביניהם מתחם "אורים", המיועד לכלול בתוכו 60 בתים דו משפחתיים. מה עוד צריך לדעת על התפתחות הנדל'ן במועצה אזורית זו?
מאפייני הנדל'ן בעיר
יש לציין כי במועצה המקומית ניתן למצוא גם בנייני מגורים רווי קומות, גם אם מספרם מועט באופן יחסי. הבסיס להם היה בשנות ה-70, עם הקמת מספר מבנים בעלי שלוש קומות. כיום, גם הבתים המשותפים לא חורגים במספר הקומות שלהם מכך.
תמ"א 38 בטבעון
תמ"א 38 מאפשר קבלת זכויות בניה בבניינים משותפים בני יותר מ-2 קומות ויותר מ-400 מ"ר בנוי. מסיבה זו וכפי שצויין לעיל רוב המבנים בטבעון אינם נופלים בהגדרה זו ולכן טבעון נשארת מאחור בכל הקשור למוכנות להתרחשות של רעידת אדמה חזקה.
סוגיית המחיר
ראשית, הרי שבשנים 2007 ועד 2009, חלה עליית מחירים של עד 20%, שהתמקדה, בעיקרו של דבר, ביחידות דיור קטנות על פי עקרונות הבנייה הרוויה. מבחינת המגמה בעשור האחרון, העלייה משמעותית עוד יותר, ועשויה להגיע עד ל-50%.
הסיבה העיקרית לכך היא הביקוש הגובר למגורים בעיר, שמצליח לעלות על היצע הדירות בה. ביקוש זה גדל, אגב, עם חיבורה לכביש 6, מה שהקל מאד על אנשים אשר עובדים באזור המרכז או בחיפה.
מאפייני האוכלוסיה
כשמתבוננים על מאפייני הנדל'ן בקרית טבעון, אפשר ללמוד, לא מעט, על האנשים שעברו להתגורר בתחומה. העובדה שמדובר בבתים פרטיים למכביר, בעלי שטח רב, מראה שרבים מתושבי המועצה האזורית משתייכים על המעמד הבינוני הגבוה. זאת ועוד, עקב העובדה כי ניתן למצוא בשטחה של קרית טבעון לא פחות מאשר 17 גני ילדים, חמישה בתי ספר ממלכתיים, חטיבת ביניים ותיכון, ניתן להבין מדוע למעלה ממחצית המתגוררים במועצה הן משפחות בעלות ילדים. כל אלה מאפשרים להסיק דבר מרכזי אחד: מגמת הפיתוח הנדל'ני של קרית טבעון, לה אנו עדים כיום, סביר שתימשך בשנים הקרובות, והמועצה תמשיך להתבסס כאחת המרכזיות במחוז הצפון בישראל.
תגובות למאמר: